Pittige tomatensalsa

22-08-2020

Laat ons eerlijk zijn, de tomaten smaken momenteel weer super goed en je kan ze vaak kopen voor wat minder geld. Dit omdat ze momenteel volop in seizoen zijn. Daarom dat ik ze vaak in gerechten verwerk, maar ook gewoon omdat ik zot ben van de smaak van tomaten. 

Voor mijn taco's met pico de gallo had ik al eens een pittige tomatensalsa gemaakt. En nu doe ik dat terug, een salsa met een pittige toets erin die super smaakt in verschillende gerechten. Ik heb hem graag in mijn koelkast staan omdat ik zo snel een gerechtje kan opvrolijken. Dus je zal deze salsa nog af en toe zien terug komen.

De salsa zelf wordt natuurlijk gemaakt met heel veel tomaat en pittig gemaakt door de toevoeging van een rode chilipeper. Deze chilipeper, kan het geheel zeer pikant maken, dus kies zelf hoeveel je ervan wilt aan toevoegen. Als kruiden heb ik ook nog wat look en rode ajuin toegevoegd en natuurlijk ook nog wat verse koriander. Als je iemand bent bij wie koriander smaakt naar zeepsop, dan kan je dit gerust vervangen door platte peterselie.

Om het iets langer te kunnen bewaren heb ik de salsa iets zuurder gemaakt, door wat vers citroensap toe te voegen. Zo kan je het in een afgesloten potje tot bijna een week in je koelkast bewaren. Dus zeker een leuk idee om klaar te maken bij je volgende food prep.

Pittige tomatensalsa

Ingrediënten:

 • 3 vleestomaten
 • 2 teentjes look
 • 1 kleine rode ajuin
 • 1 rode chilipeper
 • 1 hand koriander
 • Sap van 1/2 citroen
 • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Snijd de tomaten in blokjes en doe deze in een kom. Snipper ondertussen ook de look en de ajuin en voeg deze toe aan de tomaten. Snipper ook de koriander en voeg deze ook toe.
 2. Snijd de chilipeper in ringetjes, als je niet graag hebt dat het te straf is, kan je er minder in doen of de zaadjes verwijderen. Voeg de chilipeper toe aan de tomaten.
 3. Meng alles goed onder elkaar en voeg de olijfolie en het citroensap toe, meng nog eens goed door elkaar. Proef van je salsa en kijk wat er nog bij moet, dit kan extra citroensap of koriander zijn, maar ook peper of zout. Als je bent begonnen met maar een beetje chilipeper toe te voegen, dan kan je er nu altijd extra aan toevoegen.
 4. Doe het in een kommetje en dien op bij een gerecht naar keuze.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?