Bloemkool taco

13-07-2020

Bloemkool is een groente waarmee je gemakkelijk kan foodpreppen. Je kan het op verschillende manieren klaarmaken zoals met vele kruiden in de oven (of op zijn geheel). Je bewaart dan de roosjes en deze kan je dan gebruiken in een salade of zoals ik het vandaag doe in een taco. Op deze manier krijg ik een vegetarische taco die ik overheerlijk vond.

Ik heb gekozen om te werken met zachte taco's die ik dan kan plooien in de vorm. Aan de ene kant omdat ik er dan iets meer vulling in krijg, maar ook omdat ik hoop dat ik dan minder ga smossen. Wat jammer genoeg niet het geval was, maar misschien ligt dat eerder aan mij dan aan het feit of ze hard of zacht zijn.

Ik heb eerst gekozen om ze te besmeren met homemade hummus, dit is mijn eiwitbron in de taco's. Geen zin in hummus? Dan kan je bij de bloemkool ook nog wat kikkererwten uit blik doen en deze mee roosteren. Deze kan je dan mee verwerken in de taco. Naast mijn eiwitbron heb ik gewekt met wat groentjes die ik had liggen: rode kool, wortel en radijsjes (en lente-uitjes, maar ik zie dit meer voor de smaak en als kruid). 

Afwerken gebeurt dan met de bloemkool die je bij mij wel vaker in de koelkast kan vinden. Hierdoor werk je de taco af met een kruidige smaak, dus zeker een lekkere lunch als je het mij vraagt. Ook weinig werk als je de bloemkool al hebt gefoodprept in het weekend. 

Bloemkool taco's

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 1/2 bloemkool
 • 1 eetlepel olie
 • Veel kruiden: komijn, curry, paprikapoeder, peper, zout, ...
 • 4 zachte taco's
 • 40g rode kool
 • 2 wortels
 • 8 radijzen
 • 2 lente-uitjes
 • 4 eetlepels hummus

Bereidingswijze:

 1. Snijd de bloemkool in roosjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Kruid naar eigen smaak en meng met de olie. Bak de bloemkool gaar in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 minuten (duur is een beetje afhankelijk van de roosjes).
 2. Bak de taco's gedurende enkele seconden langs beide kanten zodat deze lichtjes bruin gebakken zijn.
 3. Was de groenten en snijd deze. De rode kool wordt gesneden in dunne repen, terwijl dat de wortel, radijzen en lente-uitjes worden gesneden in schijfjes.
 4. Besmeer de binnenkant van de taco met 1 eetlepel hummus, leg in het midden wat rode kool, radijzen en wortel. Werk af met de roosjes bloemkool en wat lente-uitjes. Doe dit voor de 4 taco's.
 5. Dien op, eventueel met een yoghurtdressing die je er kan bij eten als je het geheel te droog vindt.

Smakelijk!

Lotte


Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?