Mediterraans stoofpotje

05-02-2024

Niets is beter dan een lekker warm stoofpotje in de winter, zeker als het nog eens boordevol zit met verse groentjes! Ik hou ervan wanneer ik gerechten kan maken in één pot, aan de ene kant heb je daardoor minder afwas, maar aan de andere kant is het ook gewoon gemakkelijk dat je alles samen kan voegen.

Daarom deel ik graag deze week met jullie een nieuw recept dat voldoet aan een snel en gemakkelijk avondmaal, boordevol verse groentjes en veel vezels dus! Ik noem het zelf een 'mediterraans stoofpotje'.

Om nog even in te gaan op waarom vezels nu zo belangrijk zijn: ze dragen bij aan een gezonde spijsvertering, ze werken verzadigend waardoor ze overeten kunnen voorkomen, ze kunnen helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en ze dragen ook bij tot de beheersing van de cholesterol

Ingrediënten: 

  • 450 g kippengehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine, gele ajuin
  • 1 kleine aubergine
  • 1 teentje look
  • 240 g quinoa
  • 170 g feta
  • 2 el tomatenpuree
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 el olijfolie
  • Verse peterselie

Bereidingswijze: 

  1. Bak het kippengehakt gaar in een pot met wat olijfolie.
  2. Snijd ondertussen alle groenten fijn.
  3. Voeg de ui, look, aubergine en paprika's toe aan het gebakken gehakt.
  4. Meng goed en fruit voor ongeveer 5 minuutjes tot de groenten zacht zijn.
  5. Voeg daarna de tomatenpuree, kippenbouillon, kruiden en de ongekookte quinoa toe aan de pot.
  6. Dek de pot af en breng aan de kook. Wanneer het kookt, breng het vuur dan weer lager en laat pruttelen voor ongeveer 15-20 minuten tot de quinoa gaar is.
  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  8. Wanneer de quinoa gaar is, brokkel dan de feta over het geheel.
  9. Plaats de hele pot in de oven voor ongeveer 10 minuten, tot de feta gesmolten is.
  10. Serveer onmiddellijk met wat verse peterselie.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?