Griekse pasta met courgette en pesto

28-02-2023

Vandaag was het een drukke dag, waardoor ik iets wou maken met weinig opruimwerk achteraf. Daarom koos ik voor dit super gemakkelijk eenpansgerecht. Ik maakte een romige Griekse pasta met courgette, pesto en Parmezaan. Heerlijk smeuïg en vol van smaak! 

Tip: Je kan dit recept ook glutenvrij maken. Gebruik hiervoor glutenvrije orzo op basis van kikkererwten. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 lente uien 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 courgette 
  • 1 el Italiaanse kruiden 
  • 1/2 citroen (sap) 
  • 200 g Griekse pasta 
  • 700 ml groentebouillon 
  • 100 g verse spinazie 
  • 1,5 el pesto 
  • 40 g Parmezaan 
  • 50 g feta 
  • 1 el olijfolie 
  • Verse basilicum 


Bereidingswijze:

  1. Snijd de lente uien, knoflook en courgette in stukjes. 
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak hierin de lente uien en knoflook voor 2 minuten. Voeg daarna de courgette toe samen met de kruiden en het citroensap.
  3. Voeg als de courgette zachter is, de Griekse pasta toe samen met de bouillon. 
  4. Als de bouillon opgenomen is, voeg de verse spinazie en pesto toe. 
  5. Schep als laatste de basilicum en Parmezaan erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer met de feta, wat extra Parmezaan en verse basilicum.

Smakelijk! 

Ana Lía 

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?