Rode curry met rijst

05-05-2022

Het is weer donderdag veggiedag, de perfecte kans om weer eens een leuk receptje te maken. Dit keer opnieuw met een curry, maar eens een rode. Deze is net iets pittiger, al kan je dit zelf goed doseren naar je eigen smaak. 

In dit receptje gebruikte ik bruine rijst omdat dit meer vezels bevat. Dit zorgt ervoor dat je een langere tijd verzadigd bent omdat het langer duur voor je lichaam om dit af te breken. Daarnaast is het ook enorm goed voor je darmgezondheid, preventie van diabetes type II en je cardiovasculaire gezondheid. Heb je geen bruine rijst, dan is zilvervlies rijst ook een goede optie! 

De curry is op basis van kokosmelk, echter kan je dit ook met een light room of melk (met kokossmaak) maken.  Dit is natuurlijk afhankelijk van je smaak en of je kokos lekker vind. Maak er aldus je eigen variatie van! :) 

Rode curry met rijst

Ingrediënten (4 personen): 

  • 1 brik kokosmelk 
  • 1 courgette 
  • 2 paprika's
  • 1 zoete aardappel 
  • 2 zakjes bruine rijst 
  • Rode curry pasta 
  • 2 ajuinen 
  • 1 teentje look 
  • Peper en zout 
  • Olijfolie 


Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en maak de rijst klaar volgens de verpakking. 
  2. Snipper de ajuin en look en stoof dit op middelhoog vuur met olijfolie. 
  3. Was en snijd vervolgens de paprika, courgette en zoete aardappel. 
  4. Voeg de paprika en zoete aardappel toe aan de pan en bak mee met de ajuin en look. 
  5. Voeg na 5 min ook de schijfjes courgette toe en bak mee. 
  6. Voeg na enkele minuten de currypasta toe en laat even mee bakken. 
  7. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit nog een 10min sudderen tot alles gaar is. 


Smakelijk! 

Fien