Pasta pesto

17-02-2022

Een tijdje geleden deelde ik met jullie een receptje van Pesto. Toen vertelde ik dat je pesto in tal van gerechten en pasta's kan gebruiken. Dit is ook wat ik vandaag heb gedaan. Ik koos voor de vegetarische versie met mozzarella maar ja kan deze gerust ook met kip klaarmaken voor wie graag wat vlees er bij heeft. 

Pasta pesto

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300g volkoren pasta 
  • 100g rucola 
  • 50g veldsla 
  • 250g mini mozzarella bolletjes
  • 1 grote verse rode biet
  • 4 eetlepels zelfgemaakte verse Pesto

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  2. Was de rucola en de veldsla en meng deze door elkaar.
  3. Schil de rode bier en rasp deze fijn.
  4. Giet vervolgens de gekookte pasta af en meng de groeten en de mozzarella er onder.
  5. Verdeel over de borden en werk af met de pesto.

Smakelijk!

Lotte