Pasta met gegrilde groenten

02-11-2020

Gegrilde groenten zijn altijd gemakkelijk om te maken en ook super lekker, al zeg ik het zelf. Daarom dat ik ze vandaag gemaakt heb en er voor gekozen heb om ze onder pasta te mengen en te serveren met een stukje zalm. Op die manier heb je snel een lekkere maaltijd in elkaar geflanst.

Ik heb gekeken welke groenten ik nog had en natuurlijk ben ik een enorme fan van Mediterrane groenten, dus deze heb ik altijd in mijn koelkast. Ik heb deze gegrild, want dat doe ik wel vaker om dan te verwerken in verschillende gerechten. Vandaag is het een pasta geworden die zowel koud als warm kan gegeten worden. Wij hebben hem warm gegeten in combinatie met een stukje gebakken zalm. 


Pasta met gegrilde groenten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 hand kerstomaten
  • 1 rode ajuin
  • 2 eetlepels olie
  • 200g volkoren penne
  • 4 stukken zalm
  • Kruiden: Provençaalse kruiden, peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de groenten (behalve de kerstomaten) in plakjes zodat je deze kan grillen. Meng alle groenten (ook de kerstomaten) met 1 eetlepel olie en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Je kan ze dan grillen in een grillpan of in de oven. De kerstomaten ga je ook mee grillen.
  2. Doe wat olie in een pan en kruid de zalm met peper en zout. Bak de zalm dan gaar.
  3. Kook de penne zoals vermeldt op de verpakking.
  4. Als de groenten gegrild zijn, snijd deze dan in kleinere stukken en meng deze onder de gekookte penne. Dien de penne samen met een stuk zalm op en geniet ervan!

Smakelijk!

Lotte