Scampi diabolique met courgetti

10-08-2020

Vorige week hebben we nog maar een gerechtje gemaakt met courgetti en vandaag ha dik er terug zin in. Deze keer heb ik gekozen voor scampi diabolique, want het pittige van de saus kan helpen om wat af te koelen. Of dat is toch iets wat ik altijd denk. En door de courgetti is het ook een licht gerechtje voor op een warme zomerdag.

Ik heb deze maaltijd gegeten als avondeten en heb ervoor gekozen om er geen extra koolhydraten aan toe te voegen. Maar dat kan je natuurlijk wel altijd doen, ik wist gewoon dat ik al een hele dag goed gegeten had en ga deze avond een rustig avondje tegemoet, dus dan kan dit zeker.

De scampi diabolique maak ik al redelijk lang op dezelfde manier (en ik denk dat velen het misschien zo maken). Ik doe er wel wat melk in, om de saus romiger te maken en ik kies er ook voor om er extra groenten onder te mixen om hem in te dikken. Maar misschien doe je dit zelf ook al.

Lees snel het receptje als je dit ook eens wilt maken.

Scampi diabolique met courgetti

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 500g courgette
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 2 rode paprika's
  • 2 wortels
  • 1 tomaat
  • 10 kerstomaten
  • 1 chilipeper
  • 100ml melk
  • 200ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olie
  • 16 scampi's

Bereidingswijze:

  1. Was de courgette en maak hiervan courgetti. Dit kan met behulp van een spiraalsnijder of een dunschiller. Zelf heb ik een elektronische variant, dus dit gaat redelijk snel. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de courgetti te kopen.
  2. Pel en ontdarm de scampi's en zet deze ondertussen aan de kant.
  3. Begin met de groenten door de resterende groenten, behalve de kerstomaten, in blokjes te snijden, de ajuin en de look fijn te snipperen en de chilipeper te snijden (kies hoe pittig je het wilt door de zaadjes te verwijderen of niet). 
  4. Doe 1 eetlepel olie in de pan en fruit hierin de look en ajuin en bak hierin ook de scampi's. Bak de scampi's ongeveer een 4-tal minuten en haal deze dan uit de pan.
  5. Doe nu de groenteblokjes in de pan en stoof deze gedurende 5 minuten. Blus het geheel met de groentebouillon en laat het geheel pruttelen totdat de groenten gaar zijn. Voeg de melk toe en mix de saus, zodat deze mooi glad is. Kruid de saus af naar eigen smaak met peper en zout en eventueel ook nog cayennepeper. Voeg dan de scampi's en de kerstomaten toe en breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur uit.
  6. Doe de andere eetlepel olie in een pan en bak hierin de courgetti gedurende een 2-tal minuten. Kruid ook met peper en zout. Dien alles samen op.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?