Courgetti noodles & omelet

03-08-2020

Koolhydraten zoals pasta of noodles kunnen tijdens een avondmaaltijd gerust eens vervangen worden door courgetti. Om je wat inspiratie te geven hoe je deze courgetti kunt gebruiken, heb ik een wokgerechtje klaargemaakt waarbij de noodles vervangen zijn door courgetteslieren.

Courgetti noodles & omelet

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 400g courgetti
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 2 cm gember
  • 100g champignons
  • 100g wortel
  • 1 lente uitje
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el olijfolie
  • Een handje cashewnoten
  • 1 el sesamzaadjes
  • 4 eieren
  • Peper en zout

    Bereidingswijze

    1. Snijd de gember, look en sjalot fijn en stoof aan in de sesamolie.
    2. Snijd intussen ook de champignons in vier en de wortel in fijne schijfjes. Voeg deze daarna toe aan de gember, look en sjalot.
    3. Voeg de sojasaus toe en stoof aan tot de groenten (beet)gaar zijn.
    4. Klop ondertussen de eieren los en warm de olijfolie op in een pan om de omelet te bakken. Kruid met peper en zout. Zorg dat je de omelet zo dun mogelijk bakt als ze wil kunnen oprollen.
    5. Voeg nu als laatste de courgetti toe aan de groenten en laat ze nog heel even opwarmen.
    6. Werk af met de cashewnoten, de sesamzaadjes en de lente ui en serveer de groenten samen met de omelet.

    Laat het smaken!

    Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?