Courgettepizza

04-10-2017

Onze stagiaire Justine heeft afgelopen weekend geëxperimenteerd in de keuken. Daarom heeft ze voor ons een aperitiefhapje gemaakt, namelijk de courgettepizza. Wil je deze ook maken? Kijk dan snel naar ons receptje en het bijhorende filmpje.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 ajuin
  • 1 tomaat
  • 1 prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 handje gemalen kaas
  • Bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de courgette in schijven van ongeveer 2cm dik.
  3. Leg deze naast elkaar op een bakplaat die met bakpapier bekleed is.
  4. Bak de courgette gedurende 10 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
  5. Snipper de ajuin en de prei.
  6. Ontpit de tomaat en snijd deze in blokjes.
  7. Doe de olie in een pan en fruit de ajuin. Voeg nadien alle groenteblokjes toe, kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Bak de groenten totdat deze gaar zijn.
  8. Leg de op elk schijfje courgette een hoopje van de gebakken groenten. Bestrooi deze met de gemalen kaas.
  9. Bak de pizza's gedurende 10 minuten onder de grill van de oven.