Scampi brochette

03-07-2020

Vorig zondag hebben we nog eens gebarbecued en dit voornamelijk voor het nieuwe ebook dat dit weekend uitkomt. Voor deze barbecue heb ik dan ook scampi brochettes gemaakt die wij graag eten als aperitiefhapje. Dan zorgen we ervoor dat het er niet teveel zijn, doe je er meer, dan kan je het eten bij je barbecue als gewone maaltijd.

Ik heb gekozen om de scampi's te spiesen, omdat het dan gewoon iets gemakkelijker is om ze te draaien, je kan ze natuurlijk ook gewoon zo op de barbecue leggen. Ook heb ik ze ontdarmt, maar dan wel de schaal eraan gelaten, zodat ze beschermt zijn tijdens het bakken. Door het ontdarmen kan ik ze wel laten marineren om wat smaak op te nemen.

De marinade is eigenlijk heel simpel en is een frisse marinade met look, peterselie en koriander. Als zuur in de marinade heb ik gekozen voor citroen omdat dit gewoon lekker is qua smaak. Het zorgt voor een frisse smaak, die in mijn ogen perfect samen gaat met de barbecue. 

 Ook zin in, kijk dan snel verder naar beneden. Op zoek naar nog meer barbecue gerechten? Kijk dan zeker dit weekend naar onze blog, want dan verschijnt er een nieuw ebook :).

Scampi brochette

Ingrediënten:

 • 12 scampi's
 • 1 citroen
 • 2 teentjes look
 • 1 handje peterselie
 • 1 handje koriander
 • Chilipoeder
 • Peper en zout
 • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Ontdarm de scampi's, maar pel deze niet. Leg de scampi's in een kom zodat deze hierin kunnen marineren.
 2. Snipper de look en de kruiden en leg deze op de scampi. Rasp de zeste van 1/2 citroen en pers de volledige citroen uit. Giet het sap over de scampi's en voeg ook de olie toe. Kruid het geheel met peper, zout en chilipoeder en roer alles goed onder elkaar.
 3. Dek de kom af en laat de scampi's marineren in de koelkast. Dit kan gedurende 2 uur of langer.
 4. Rijg de scampi's aan 2 spiesen zodat je deze kan bakken op de BBQ. Gaar de scampi's op de BBQ en dien op!

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?