Scampi salade

27-04-2020

Vrijdag heb ik met plezier het receptje gedeeld van mijn versie op meloen met parmaham. Vandaag ga ik niet aan de slag met een klassieker, maar ga ik terug fruit combineren met iets zouts in mijn salade. Deze keer heb ik gekozen om pruimen te combineren met scampi. Het was een probeersel en hier werd het alvast gesmaakt.

Voor de groenten in mijn salade heb ik gekozen om te werken met sla, maar daarnaast ook witloof. Het bittere van de witloof past in mijn ogen perfect met het zoete van fruit. Je zou het ook met andere fruitsoorten kunnen combineren, denk maar aan witloof met appel. Voor een pittige toets, heb ik er ook voor gekozen om er tuinkers aan toe te voegen.

Dan natuurlijk de pruim, ik heb deze niet gewoon er bijgegooid, maar eerst heb ik hem lichtjes gebakken. Hierdoor gaan de suikers in de pruim (die hij van nature bevat) lichtjes karameliseren. Hierdoor is de smaak in mijn ogen ook super in het gerechtje.

Als laatste heb je dan natuurlijk nog de scampi's die ik ook gewoon gebakken hebben. Deze heb ik ook lekker gekruid met wat cajuinkruiden zodat het licht pikant is. Heb je deze kruiden niet in huis? Dan kan je natuurlijk ook kiezen om ze te kruiden met een beetje zout (overdrijf niet want scampi is al relatief zoutig) en chilipoeder. Zo moet je niet op zoek gaan naar andere kruidenmengsels. 

Hopelijk is het een receptje dat je zeker ook kan smaken!

Scampi salade

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 2 handen gemengde sla
 • 2 handen rucola
 • 1 groot hand tuinkers
 • 2 stronken witloof
 • 2 pruimen
 • 8 à 12 scampi's
 • 1 eetlepel olie
 • Cajuinkruiden

Bereidingswijze:

 1. Was de soorten sla en meng deze met de tuinkers.
 2. Snijd de witloof in kleine stukjes en meng deze onder de sla.
 3. Snijd de pruimen in partjes en leg deze in een pan. Laat het langzaam aan bakken in een droge pan totdat de pruim lichtjes gekarameliseerd is. Draai ze niet te vaak om, want anders lukt dit niet zo goed.
 4. Doe de olie in een pan, pel (en ontdarm) de scampi's. Leg de scampi's in de pan en kruid met de cajuinkruiden. Bak de scampi's gaar.
 5. Maak de salade door de groenten te verdelen over 2 kommetjes, voeg de partjes pruim en scampi toe. 
 6. En de salade is klaar!

Smakelijk!

Lotte