Meloen met parmaham

24-04-2020

Een klassieker die we allemaal kennen is waarschijnlijk meloen met parmaham. Vandaag had ik zin in een beetje fruit in mijn salade, dus toen ik door de winkel wandelde en de meloen zag, wist ik wat ik ging maken.

Zelf ben ik niet zo'n grote fan van parmaham, maar als ik dit bak dan is het een lekker krokantje in de salade. Dus kies ik ervoor om hem te bakken in de oven, zo wordt hij lekker krokant. Let er wel op dat je het er niet te lang in laat, ik merk dat dit het moeilijkst is. Want als hij er net te lang inzit, dan durft de smaak bitter te worden. Dus ik sta eigenlijk bij de oven om te kijken of het goed is (mooi bruin) en dan haal ik ze eruit. Zeker omdat elke oven anders is.

De salade maak ik dan natuurlijk met extra groenten, de meloen en de stukjes gebakken parmaham. Omdat ik dit vaak als middagmaal eet, vul ik het nog aan met wat brood of zadencrackers. Zo heb ik de energie om daarna te beginnen werken. Hopelijk kan je ook genieten van deze klassieker!

Meloen met parmaham

Ingrediënten:

 • 50g sla
 • 50g rucola
 • 16 radijzen
 • 4tomaten
 • 1/2 komkommer
 • 12 sneden parmaham
 • 1 meloen

Bereidingswijze:

 1. We verwarmen de oven voor op 200°C, ondertussen leggen we de sneden parmaham naast elkaar op een bakpapier en bedekken deze terug met een bakpapier; 
 2. Bak de parmaham gedurende 5 à 10 minuten in de oven, leg wel een schaal of iets zwaar op het bakpapier, dit zorgt ervoor dat de parmaham niet omhoog krult. 
 3. Ondertussen wassen we alle groenten en maken de salade. We beginnen met de sla en deze in stukken te snijden. Deze mengen we samen met de rucola. 
 4. Dan snijden we de tomaat in 8 partjes en snijden we de radijzen in schijfjes. 
 5. Als laatste snijden we de komkommer in blokjes. 
 6. Je kan er voor kiezen om alle groenten onder elkaar te mengen of om ze op een bord te schikken per persoon. 
 7. Dan snijden we de meloen ook in stukken zodat we deze op de salade kunnen schikken. 
 8. Als de parmaham gebakken is halen we deze uit de oven en scheuren deze in stukken en voegen het aan de salade toe. 

Smakelijk!

Lotte