Pastasalade met gegrilde kip

23-03-2020

Net zoals de meeste onder ons, ben ik aan het kijken hoe ik ondanks het thuis zitten toch nog lekker en gezonde gerechten op tafel kan toveren. Dit om een beetje te vergeten in welke rare situatie we zitten, maar ook om te zorgen dat ik uit verveling niet zou beginnen eten.

Dit in combinatie met het zonnetje die buiten schijnt, heeft ervoor gezorgd dat ik met plezier nog eens een pasta-salade gemaakt heb. En ik zo mezelf niet zijn, als ik niet zou kiezen om dit te combineren met gegrilde kip. Ik ben en blijf een kip lover :). 

Voor de pasta-salade heb ik eerst gekeken welke volkoren pasta ik nog in de winkel kon vinden, gelukkig zijn ze daar zo hard hun best aan het doen om alles aan te vullen. Dus ik heb gelukkig mijn volkoren penne voor dit gerechtje gevonden. Daarnaast heb ik dan gekeken welke groenten er lagen en wat ik zelf bij elkaar vond passen. Als laatste heb ik ook de tijd genomen om eens te kijken in mijn tuin welke kruiden ik kon gebruiken.

Dan de pasta gekookt, de groentjes fijn gesneden en als ik alles onder elkaar meng heb ik mijn basis salade. Als laatste dan een heerlijk stukje kip grillen en deze in stukjes snijden en over mijn salade gooien. Deze maaltijd vind ik zelf zo gemakkelijk, maar ook ozo heerlijk.

Pastasalade met gegrilde kip

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 100g volkoren penne
  • 1 tomaat
  • 1/2 rode ajuin
  • 2 wortels
  • 1 hand munt
  • 1 hand koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 1 grote kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 hand gemengde noten
  • 1 limoen

Bereidingswijze:

  1. Kook de volkoren penne gaar zoals aangegeven op de verpakking. En laat nadien afkoelen.
  2. Snijd de tomaat en de rode ajuin in blokjes.
  3. Schil de wortels en snijd deze ook in blokjes.
  4. Snipper de munt en de koriander.
  5. Snijd de lente-uitjes in ringen.
  6. Meng de volkoren pennen met de groenteblokjes en de kruiden.
  7. Besmeer de kippenfilet met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout.
  8. Verwarm de grill-pan en grill de kippenfilet gaar. Snijd deze nadien in blokjes.
  9. Voeg de kip toe aan de pastasalade en werk af met het sap van 1 limoen en 1 eetlepel olijfolie. Roer ook alles goed door elkaar.
  10. Hak de noten fijn en strooi deze over de pastasalade.

SMAKELIJK!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?