Salade met kip

09-03-2020

Dit receptje kennen we al een aantal jaren op de praktijk. Eenvoudig en lekker om klaar te maken, dus ideaal om ook met jou te delen. Het is een basissalade die je kunt serveren bij het avondeten of die je kunt klaarmaken voor de lunch.

Bak 's avonds wat extra kip en houd deze aan de kant voor de lunch van de volgende dag. Vul aan met wat brood, meergranen crackers, naan, een volkoren pita broodje, wraps of wat koude aardappel, pasta of rijst.

Salade met kip

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300g kip
  • 200g rucola
  • 200g groene sla
  • 2 paprika's
  • ½ komkommer
  • handvol kerstomaatjes
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kuis alle groenten en snijd deze in de gewenste grootte.
  2. Snijd de kip in blokjes en gril deze voor ongeveer 15 minuten totdat de kip gaar is (afhankelijk van de dikte van de kip).
  3. Laat de kip afkoelen en meng deze met alle groenten, verdeel over de verschillende borden.
  4. Werk af met peper en zout en wat olijfolie.