Gegrilde kip met chilisaus

24-01-2020

Vandaag wou ik mijn maaltijd eens iets specialer maken. Om de een of andere reden heb ik altijd de neiging om kip klaar te maken. Dus dan moet ik er ook op letten dat dit altijd anders klaargemaakt worden, of het zou durven vervelen.

Vandaag had ik zin in het experimenteren met de bijgerechten. Dus heb ik ervoor gekozen om eens een chilisaus te maken, want ik wou het wat pikanter maken. Daarnaast niet een gewone salade, maar veldsla gemengd met gepekelde rode ajuin. En als laatste een frisse pastasalade, die je ook perfect nog de middag nadien kunt opeten als je over hebt.

De pastasalade was bij mij gewoon een beetje kijken wat ik in mijn koelkast had liggen en dit samen mengen. Denk dus aan de overschot van de rode ajuin, wat verse kruiden, tomaat en wat olijfolie bij de volkoren penne. Dus dit was het eerste experimentje, waar niet echt een recept voor nodig is. Je kan ook kiezen voor ovenaardappeltjes, dit kan zowel met gewone aardappel of met zoete aardappel.

De kip zelf heb gekruid met cajun-kruiden, dit zodat hij lekker pittig is. En daarna dan gegrild om zeker te zijn dat het stukje kip ook mooi sappig blijft. Erbij heb ik dan een chilisausje gemaakt, zodat de pittigheid in het gerecht blijft. 

De veldsla met gepekelde rode ajuin is zeer simpel om te maken. Ik heb gewoon veldsla gewassen en in een kom gedaan. De gepekelde rode ajuin is gewoon een halve rode ajuin in maantjes gesneden. Deze dompel ik eerst onder in kokend water (zo wordt deze een beetje zachter) en daarna marineer ik hem in 1 eetlepel witte wijnazijn en 2 koffielepels suiker. Dit zorgt voor een zoet-zure smaak van de rode ajuin.

Gegrilde kip met chilisaus

Ingrediënten (2 personen):

 • 2 kipfilets
 • 1 eeltlepel arachideolie
 • Cajunkruiden
 • 1 eetlepel magere yoghurt
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1 eetlepel zoete chilisaus

Bereidingswijze:

 1. Meng de chilisaus samen met de mayonaise en de magere yoghurt. Indien gewenst kan je nog wat afkruiden met peper en zout of nog wat extra chilisaus toevoegen.
 2. Zet de saus in de koelkast en begin met de kip.
 3. Leg de kipfilets tussen plastiekfolie en sla deze plat met een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een deegrol.
 4. Besmeer de kipfilets met cajunkruiden en bestrijk met de olie.
 5. Verhit de grillpan op het vuur en grill hierop de kipfilets.
 6. Dit gedurende 3 à 4 minuten aan elke zijde, het hangt er natuurlijk vanaf hoe dik je kipfilets nog zijn na het plat slaan.
 7. Serveer de kipfilets samen met de chilisaus.

Ik heb ervoor gekozen om ze dus te serveren met veldsla en gepekelde rode ajuin. Ook heb ik er een pastasalade bij gemaakt, het is ook overheerlijk om dit gerecht te serveren met aardappelpartjes uit de oven. 

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?