Watermeloen salade met feta

28-08-2019

Aangezien de warme temperaturen weer in volle gang aanwezig zijn in ons landje is het ook weer tijd voor een passend recept. Dit weekend was het ideaal om nog een de BBQ aan te steken. En uiteraard dit deed ik ook! 

Deze watermeloen salade met feta was ideaal om als bijgerecht op tafel te plaatsen. Een goddelijke combinatie, het frisse van de watermeloen in combinatie met het zoutige van de fetakaas. Het is eens iets anders dan de standaard groenten die op tafel worden geplaatst.

Ik werkte mijn salade af met munt, citroen en olijfolie. Dit zorgde ervoor dat mijn salade lekker fris en zomers was. Als laatste strooide ik er nog was zonnebloempitjes overheen voor een knapperige bite. In het algemeen zijn watermeloenen heel groot maar tegenwoordig heb je ook kleintjes, ideaal! Indien je toch overschot hebt kan je deze gerust nog verwerken in een smoothie, salade of als tussendoortje.

Dit bijgerecht is toch wel mijn persoonlijke zomerfavoriet. Ideaal is dat je er ook in kan variëren. De ene keer eet ik hem met ijsbergsla als basis, de andere keer met spinazie of veldsla, allemaal lekker!

Watermeloen salade met feta

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1/2 watermeloen
  • 70g fetakaas
  • 250g ijsbergsla
  • Verse munt
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Handje zonnebloempitten

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer.
  2. Snijd de komkommer, watermeloen en fetakaas in blokjes.
  3. Doe de ijsbergsla in een schaal en voeg de meloenblokjes en fetakaas toe.
  4. Hak de munt grof en voeg toe.
  5. Breng op smaak met citroensap en olijfolie.
  6. Werk af met zonnebloempitjes.
  7. Serveer.

Smakelijk, liefs Chiara