Halloumi burger

09-06-2022

Het is donderdag, dus dat betekent veggiedag bij mij thuis. Vandaag had ik zin in iets simpels om te maken, want het is een redelijk drukke week. Daarom dat ik vandaag een heerlijke burger ga maken met halloumi. Halloumi heb ik bijna altijd in huis, omdat ik dit graag eet, maar ook omdat het snel klaar is.  Je voegt er een paar dingen aan toe en je hebt een maaltijd.

Voor vandaag is het dus een burger dat ik er mee gemaakt heb. Dit aan de ene kant met een volkoren pistolet, maar ik heb er ook wat puntpaprika's voor gegrild. Deze zorgen voor een zoete toets en ook wat extra bite in de burger. 

Halloumi burger

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 100g halloumi
  • 1/2 avocado 
  • 1 hand sla/rucola 
  • 1/2 tomaat
  • Yoghurt -  kruidensaus
  • 1 rode puntpaprika 
  • 2 pistolets  

Bereidingswijze:

  1. Snijd de punt paprika in grote stukken en grill deze gaar.
  2. Snijd de halloumi in plakken en bak deze gaar in 1 eetlepel olie.
  3. Snijd de tomaat in plakken.
  4. Snijd de pistolet op en besmeer deze met de yoghurt - kruidensaus, leg een laag tomaat, de plakken halloumi, de rucola en de stukken puntpaprika er op.
  5. Serveer het geheel met extra rucola en 1/4 van de avocado per persoon.

Smakelijk!

Lotte