Naanbrood met halloumi en aubergine uit de oven

28-07-2021

Vandaag had ik eens geen zin in mijn boterhammetjes, dus koos ik ervoor om naanbroodjes met halloumi en aubergine te maken.

Halloumi is een witte kaas dat je kan bakken of grillen. Het heeft een erg zoute smaak (tip: lekker bij zoete ingrediënten) en is wat vaster van structuur. Het is erg veelzijdig doordat je het zowel koud als warm kan eten. Hierdoor is het dan ook één van mijn favoriete ingrediënten om te gebruiken in tal van verschillende gerechtjes.

Je kan het deeg van de naanbroodjes (reeds food preppen wanneer je ervoor kiest om deze zelf te maken, hierdoor spaar je een hoop tijd in de keuken en heb je al snel een lekkere maaltijd op tafel. Je kan naanbrood ook in de winkel kopen, kies hierbij voor de variant met de meeste vezels (liefst >6g /100g).

Naanbrood met halloumi en aubergine uit de oven  

Ingrediënten (2 personen):

 • 4 kleine of 2 grote naanbroodjes
 • 150g Halloumi
 • 1 aubergine
 • 8eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 potje granaatappelpitjes of 100g
 • Olijfolie
 • Peper & zout
 • Komijn

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C
 2. Maak de naanbroodjes volgenet es het recept op de website of koop deze kant-en-klaar.
 3. Snijd de aubergine in dunne schijven en plaats deze in een ovenvaste schaal. Verdeel vervolgens een ruime hoeveelheid olijfolie en kruid af met komijn, peper en zout.
 4. Snijd vervolgens de halloumi in plakken van ongeveer 1cm dikte en plaats deze in een pan op middelhoog vuur. Zorg er echter voor dat de pan reeds warm is voor je de halloumi erin legt om smelten te voorkomen. Het is wel normaal dat de kaas nog veel vocht verliest tijdens het koken. Bak tot ze een goudbruine kleur hebben.
 5. Bak de naanbroodjes ongeveer 3-5min in de oven. Laat deze vervolgens afkoelen op een taartrooster.
 6. Plaats vervolgens de aubergine in de oven en laat deze gedurende 35-45min gaar worden.
 7. Neem, wanneer alles klaar is, een naanbroodje en smeer hier yoghurt op. Vervolgens kan je wat plakjes halloumi en schijfjes aubergine erop leggen. Werk het af met enkele granaatappelpitjes.

Smakelijk!

Fien