Groene gnocchi
01-06-2023
Ben je nog op zoek naar een snel en gemakkelijk avondmaal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bovendien is dit recept ook vegetarisch, en laat het nu net donderdag veggiedag zijn, ideaal! Daarom leek het mij een goed idee om vandaag deze romige pasta klaar te maken en te delen met jullie.
Dit recept van gnocchi in een romige pesto saus met avocado, spinazie en courgette is echt overheerlijk! In combinatie met Parmezaan, basilicum en cashewnoten is deze pasta niet meer weg te slaan van tafel!
Ingrediënten voor 2 personen:
- Een handje verse basilicum
- 1,5 el olijfolie
- 35 g cashewnoten
- 2 el Parmezaan
- 100 ml room
- Sap van 1 citroen
- 100 g spinazie
- 1 avocado
- 400 g gnocchi
- 1 courgette
- 2 tl groene pesto
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Doe in een blender de ingrediënten voor de saus (basilicum, olijfolie, cashewnoten, Parmezaan, room, citroen, spinazie en avocado) tot je een gladde groene saus hebt.
- Bereid de gnocchi volgens de bereiding op de verpakking.
- Snijdt de courgette in kleine stukjes en verhit wat olie in een pan. Bak hierin de courgette met de pesto, snuf zout en peper.
- Voeg de saus toe als de courgette klaar is.
- Schep als de gnocchi klaar is deze er doorheen samen met wat Parmezaan.
- Serveer met verse basilicum.
Smakelijk!
Ana Lía