Ratatouille

07-08-2023

Deze heerlijke, traditionele, Franse groentestoof met onder andere rode ajuin, courgette, aubergine en tomaten mocht niet ontbreken op onze pagina. Je kan ratatouille op verschillende manieren bereiden, en er zijn verschillende recepten te vinden met andere ingrediënten.

Ik heb ervoor gekozen om de ratatouille te maken zoals in de film (die ken je vast wel, met die rat die kookt vanuit een muts 😉), in schijfjes in een cirkel tot de schotel helemaal gevuld is. Wat een mooi kleurrijk plaatje is dat! 

Ingrediënten voor 1 ovenschotel: 

  • 1 rode ajuin
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 tomaten
  • 400g tomatensaus
  • 1 el oregano
  • 1 el tijm
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • Optioneel: 2 gekookte of gepocheerd eieren

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de ajuin, courgette, aubergine en tomaten in dunnen schijfjes.
  2. Doe een bodem tomatensaus in een ronde ovenschaal.
  3. Neem nu telkens een schijf ajuin, courgette, aubergine en tomaat en schik ze recht in de saus, doe zo verder tot alles is opgebruikt en de schotel vol is.
  4. Meng de tijm, oregano en olijfolie met peper en zout en smeer over het geheel.
  5. Bedek de schotel met aluminiumfolie en steek 40 minuten in een voorverwarmde oven op 195°C.
  6. Neem de folie eraf en laat nog even een 10-tal minuten verder kleuren.
  7. Kook of pocheer ondertussen de eieren. Serveer ze wanneer de ratatouille klaar is bovenop het geheel.

Smakelijk! 

Ana Lía