Ratatouilletorentjes met peterseliepesto

28-11-2020

De inspiratie voor mijn gerechtje van vandaag komt doordat ik het las in een eetdagboekje van een patiënt. Ik kreeg er zelf ook zin in om dan eens ratatouilletorentjes te maken, want het klinkt lekker. Dus ik ben beginnen denken hoe ik dit zou maken en ik had nog wat peterseliepesto staan, dus zo is het receptje ontstaan.

Ratatouille maak ik altijd met courgette, aubergine, champignons, paprika, tomatensaus, ajuin en look. Dus voor mijn torentjes ga ik dit ook zo doen, dan ben ik zeker dat ik de smaak ga hebben dit ik normaal ook overheerlijk vind. Daarnaast ga ik er een echt gerechtje van maken, door er ook wat mozzarella tussen te doen en peterseliepesto. 

Ik heb het dan geserveerd met nog wat gekookte aardappeltjes, deze heb ik met peterselie bestrooit en zo heb ik een heerlijk gerechtje. Het is dus eerder een bijgerechtje dat je bij meerdere dingen kan serveren. Wat zou jij er mee maken?

Ratatouilletorentjes met peterseliepesto

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olie
  • 300ml tomatenpassata
  • 100ml groentebouillon
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 4 champignons.
  • 1  paprika
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels peterseliepesto

Bereidingswijze:

  1. Snipper de sjalot en bak deze aan in de olie. Voeg dan de tomatenpassata toe en ook de groentebouillon en laat de saus sudderen en breng op smaak. 
  2. Snijd de courgette en aubergine in schijven (niet al te dik). Snijd de paprika in gelijke vlakken (ongeveer in 4) en snijd de champignons ook in schijven. Als laatste gaan we ook nog de mozzarella al in schijven snijden.
  3. Neem een ovenschotel en besmeer deze met wat tomatensaus. Maak torentjes door mooi te stapelen, je mag gerust meerdere champignons leggen op dat niveau en leg ook af en toe wat mozzarella er tussen. Doe een toefje peterseliepesto ertussen bij de champignons en nog wat extra tomatensaus bij de mozzarella. As het moeilijk is om mooie stapeltjes te maken, dan kan je werken met een ring of dan kan je er ook tandenstokers in prikken. De overgebleven tomatensaus giet je dan op de bodem.
  4. Bak het geheel gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Afhankelijk van hoe dik je schijven zijn, is dit langer of minder lang dat het in de oven moet zitten.

Dien op en smakelijk!

Lotte