Peterseliepesto

14-11-2020

Ik maak graag eens zelf mijn eigen smaakmakers en dus heb ik vandaag nog eens pesto gemaakt. Het leuke van pesto is dat je dit met vanalles en nog wat kan maken. Normaal wordt het gemaakt met basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, look en olijfolie. Hier kan je dan mee spelen om andere kruiden te gebruiken, maar ook kaas en noten kunnen verandert worden.

Daarom dat ik vandaag nog eens peterseliepesto gemaakt. Zoals het al duidelijk is, heb ik ervoor gekozen om deze pesto te maken met peterselie. Dit omdat het een andere smaak gaat geven. Maar ook de andere smaakmakers heb ik veranderd, ik heb gekozen voor geitenkaas en hazelnoten om er aan toe te voegen. Daarna nog kruiden en olijfolie toevoegen. 

Als je graag hebt dat het ook wat frisser smaakt, dan kan je er ook voor kiezen om er wat citroensap aan toevoegen. Dan is het nog een kwestie van te denken wat je gaat maken met de peterseliepesto. Zoals ik zei is het een smaakmaker, dus je kan er heel veel mee maken. als ik het heb staan, dan gebruik ik het soms voor bruschetta's, pasta pesto en nog zoveel meer. 

Peterseliepesto

Ingrediënten:

  • 50g peterselie
  • 2 eetlepels geitenkaas
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Was de peterselie en hak deze iets fijner. Hak ook de hazelnoten iets fijner. Doe alle ingrediënten in een blender en blendt dit zodat je een pesto krijgt.
  2. Kruid nog af naar eigen smaak, je kan er ook wat citroensap aan toevoegen als je het wilt voor de friste. Of je kan kiezen om er nog wat extra's aan toevoegen voor de smaak. Bewaar de pesto in een potje en geniet er een hele week van.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?