Kokos-framboos overnight oats

14-11-2023

Zelf ben ik best wel fan van een overnight oats. Vooral omdat je dit gemakkelijk kan voorbereiden voor enkele dagen. Zo kan je eenvoudig aan foodpreppen doen. Dit is vooral handig wanneer je 's ochtends niet veel tijd hebt om te ontbijten, maar je hoort me waarschijnlijk al komen, ontbijt is en blijft de belangrijkste maaltijd van de dag! Je kan hem dus in glazen potjes voorbereiden voor thuis of in plastieken potjes die je dan mee kan nemen voor onderweg.

Op de website kan je al verschillende recepten terugvinden voor overnight oats. Vandaag voeg ik nog eentje toe met kokos en framboos. Om deze te maken heb je kokosmelk, geraspte kokosnoot, ahornsiroop of agavesiroop, kokosyoghurt, havermout, frambozen en witte chocolade nodig.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 150 ml kokosmelk
  • 2 el geraspte kokosnoot
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 el kokosyoghurt
  • 45 g havermout
  • 2 el bevroren of verse frambozen

Om af te werken: 

  • 70 g kokosyoghurt 
  • 50 g witte chocolade 

Bereidingswijze: 

  1. Mix met elkaar, in een glas of kom waaruit je de overnight oats wil eten, de havermout, geraspte kokosnoot, ahornsiroop, kokosyoghurt en de frambozen.
  2. Smelt de witte chocolade.
  3. Meng de witte chocolade met de yoghurt.
  4. Giet de yoghurt met chocolade over het ander geheel.
  5. Zet in de frigo voor de nacht.
  6. Serveer de volgende dag en voeg nog wat geraspte kokosnoot en frambozen toe.

Smakelijk! 

Ana Lía