Chiapudding met perzik

15-08-2023

Als je nog op zoek bent naar een nieuw ontbijtje voor deze zomer, dan moet je zeker eens deze chiapudding van perzik proberen! Lekker fris en fruitig, ideaal met dit weertje.

Het is zeer eenvoudig en snel gemaakt. Je hebt enkel kokosmelk, een perzik, wat honing of agavesiroop, kaneel, vanille suiker en natuurlijk chiazaden nodig.

Ik eet chiapudding meestal als ontbijt, maar je kan het zeker ook als een verfrissend tussendoortje consumeren. 

Ingrediënten voor 1 potje: 

  • 180 ml kokosmelk
  • 1 sappige perzik
  • 1 el honing of agavesiroop
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl vanille suiker of vanille extract
  • 2 ½ el chiazaden

Bereidingswijze: 

  1. Voeg alle ingrediënten, behalve de chia zaadjes, toe aan een blender en mix tot een smeuïg geheel.
  2. Voeg de perzik mengeling samen met de chiazaadjes toe aan een glas of kommetje. Roer om te mengen.
  3. Plaats de chiapudding voor minstens 1 uur of een nacht in de frigo. Het is aangeraden om na 10 minuten eens te roeren om belletjes te voorkomen.

Smakelijk! 

Ana Lía