Cottage cheese-banaan pudding

27-02-2024

Het ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag, dat heb je ondertussen waarschijnlijk al ergens eens gehoord. Omdat dit zo'n belangrijke maaltijd is, varieer ik graag met mijn ontbijt. Vandaar dat ik eens deze cottage cheese-banaan pudding gemaakt heb.

Wat heb je hier allemaal voor nodig? Yoghurt natuur, cottage cheese, een banaan, vers fruit, cacao poeder en eventueel zoetstof/suiker.

Hoe ga je aan de slag? Blend alle ingrediënten tot een smeuïg geheel. Verdeel over kommetjes en zet 10 minuten in de diepvries. Werk af met cacao poeder en vers fruit.

Naast een ontbijt, is deze pudding ook ideaal als een pre of post work-out snack. Waarom? Het bevat veel eiwitten die belangrijk zijn bij het sporten of om aan te vullen voor je spieren na het sporten! Ik kan ook genieten van deze pudding als dessertje met een tas thee bij 's avonds in de zetel

Tip: Je kan dit ontbijt ook voorbereiden voor een aantal dagen in de week, food preppen dus. Dit kan je in van die speciale potjes doen, met een apart vakje erboven om het fruit in te doen.

Ingrediënten voor 2-3 porties: 

  • 230 g yoghurt, natuur
  • 350 g cottage cheese
  • 1 grote banaan
  • ¼ tl cacao poeder
  • Vers fruit
  • Zoetstof / suiker naar keuze naar smaak

Bereidingswijze: 

  1. Blend de yoghurt, cottage cheese, banaan en zoetstof/suiker samen in een blender of met een staafmixer.
  2. Verdeel de pudding over 2-3 kommetjes.
  3. Zet ze in de diepvries voor 10 minuten.
  4. Werk af met wat cacao poeder en voeg vers fruit toe.

Smakelijk! 

Ana Lía