Ontbijtwrap met spinazie en feta
Ooit al eens een wrap gebruikt als ontbijt? Deze ontbijtwrap met spinazie en feta is een ideale combinatie om eens te proberen! Zeker als je nog niet gekend bent met de combinatie van het maken van een soort omelet, waarop je dan een wrap legt. Klinkt misschien een beetje raar, maar eigenlijk kan je het een beetje vergelijken met een quesadilla, en ze zijn overheerlijk!
Eigenlijk kan je zelf kiezen wat je toevoegt aan de wrap, zo zijn er ook die je kan maken met bijvoorbeeld chorizo. Deze die ik vandaag gemaakt heb, is een vegetarische, namelijk een ontbijtwrap met eieren, cheddar, kerstomaatjes, jonge spinazie, champignons, feta, avocado, verse peterselie en een wrap.
Met dit eiwitrijk ontbijtje geef je jouw lichaam de boost en energie voor de start van de dag. Hierdoor ben je gefocust en voldoende lang gevuld tot de volgende maaltijd.
Ingrediënten voor 1 wrap:
- 2 eieren
- 30 g cheddar (geraspt)
- 50 g jonge spinazie
- 4 kerstomaatjes
- 4 champignons
- ¼ avocado
- 20 g feta
- 1 (volkoren) wrap
- Peper en zout
- Olijfolie
- Verse peterselie
Bereidingswijze:
- Mix de eieren met wat peper en zout.
- Verhit een pan met wat olijfolie.
- Bestrooi de pan met de geraspte cheddar.
- Giet de eieren erbij.
- Bedek de eieren met de jonge spinazie, kerstomaatjes en de champignons.
- Leg daarna de wrap erbovenop.
- Kook het geheel tot het stevig is en draai dan om.
- Werk af met wat blokjes avocado en feta.
- Vouw de wrap met het geheel in twee.
- Bestrooi met gehakte verse peterselie.
- Serveer volgens voorkeur met salsa, een hete saus of niets.
Smakelijk!
Ana Lía