Ontbijtbagel met spek, kaas en ei

28-03-2023

Ben jij boterhammen als ontbijt ook soms beu als koude pap? Wil je in het weekend eens iets anders uitproberen dan boterkoeken en pistolets? Maak dan eens een bagel klaar, ze zijn snel gemaakt, overheerlijk en bovendien nog eens fancy ook! Deze bagel kan ook perfect als lunch gemaakt worden.

Je kan hier gigantisch mee variëren en bagels maken naar je eigen voorkeuren en smaken. Ik koos ervoor een bagel te maken met spek, kaas en eieren.

Zelf kies ik altijd voor een volkoren bagel. Deze bevat meer vezels waardoor we ons langer gevuld voelen. Bovendien hebben vezels een positieve werking op de spijsvertering. 

Ingrediënten: 

  • 1 bagel (gewoon of volkoren)
  • 2 sneetjes ontbijtspek
  • 2 eieren
  • 1 sneetje cheddar kaas
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bagel doormidden en smeer een beetje boter op de binnenkanten.
  2. Warm de bagel op volgens de instructies op de verpakking.
  3. Maak een omelet met de eieren. Kruid met peper en zout.
  4. Bak het spek in een pan.
  5. Snijd de omelet in twee. Leg de kaas en het spek op de ene helft van de omelet (nog steeds in de pan). Lag daarna de andere helft van de omelet boven op de kaas en het spek.
  6. Bak nog een paar seconden tot de kaas gesmolten is.
  7. Zodra de kaas gesmolten is, kan je de omelet met de kaas en spek op de bagel serveren.

Smakelijk!

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?