Vegan scrambled tofu

28-06-2022

Tofu kan je voor veel verschillende gerechten gebruiken omdat je er zelf enorm veel smaak aan kan geven. Het is een soort spons dat kruiden en smaken opslorpt. Als veggie of vegan is het dan ook vaak een veelgebruikt ingrediënt. Ik gebruikte het deze keer om er een soort ei smaak aan te geven. Dit kan je heel snel en makkelijk doen door slechts enkele kruiden. 

Vegan scrambled tofu 

Ingrediënten:

Voor de tofu 

  • 1 blok tofu 
  • 2 eetlepels (olijf)olie of margarine 1
  •  theelepel kurkuma 
  • Peper en zout 

Optioneel 

  • 1 rode paprika 
  • Handje kerstomaten 
  • Handje spinazie 
  • 1 ui 
  • 1 teentje look

Bereidingswijze:

  1. Pers het vocht uit de tofu en prak deze met een vork.
  2. Snijd de ui en snipper de look
  3. Verhit een pan op middelhoog vuur en doe hier wat olie in.
  4. Fruit vervolgens de ui en look.
  5. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze samen met de tofu toe aan de pan.
  6. Voeg de kruiden toe en laat alles nog even bakken.
  7. Halveer vervolgens de tomaten en voeg deze samen met de spinazie op het laatste toe aan de pan.
  8. Serveer de scrambled tofu met wat brood, wrap of als onderdeel van een gerechtje.


Smakelijk! 

Fien