Zoete aardappel pannenkoekjes

22-01-2022

Food prep time!! Het weekend is voor velen het ideale moment om een weekplanning samen te stellen, naar de winkel te gaan en om al wat voorbereidingen te doen in de keuken voor de komende werkweek. Ook voor mij is dit een goed moment om al wat onderdelen van gerechten te maken, deze week waren dat de zoete aardappel pannenkoekjes. Je kan ze zowel hartig als zoet maken, afhankelijk van de maaltijd dat je voor ogen hebt. 

Liever zoet? Combineer het dan met zaken zoals yoghurt, fruit, maple syrup ...

Tip: eet je liever wafels? Verminder de hoeveelheid melk dan met 50ml :) 

Zoete aardappel pannenkoekjes

Ingrediënten (12 pannenkoeken): 

  • 200 g zoete aardappel 
  • 100 g havermoutmeel (havermout blenden geeft hetzelfde effect) of volkoren bloem
  • 1/2 el bakpoeder 
  • 2 el maple syrup 
  • 150 ml amandelmelk 
  • 1 el olie 
  • 2 eieren 

Bereidingswijze: 

  1. Kook de zoete aardappel en pureer deze. 
  2. Combineer alle ingrediënten en meng goed door elkaar. 
  3. Verhit een pan op middelhoog vuur en doe hier wat olie in. 
  4. Bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide kanten .

Smakelijk !