Hartige butternutwafels

16-12-2020

Ik heb vorige maand met plezier butternutwafels gemaakt voor het ontbijt en vandaag maak ik er een hartige variant van voor bij de lunch. Het recept is redelijk gelijklopend met de zoete variant, alleen voeg ik er wat kruiden aan toe (mmm, komijn) en werk ik het af met een slaatje.

De butternutwafels heb ik gegeten samen met een mengeling van rucola en rode bietbladeren. Daarnaast wat tomaatjes erbij en avocado en dit zorgt voor veel groenten. Ik heb het afgewerkt met een grote toef hummus, dit zorgt ervoor dat het smeuïg blijft en ook voor een extra bron van eiwitten. Dus een ideale combo voor bij de lunch.

Hieronder kan je vinden hoe je de hartige butternutwafels maakt, je kiest natuurlijk zelf wat je erbij serveert. Ik vind het ook leuk om mee te nemen naar het werk, want ja, ik ben geen boterham eter. Ik besmeer het dan wel als een soort van belegd broodje.

Hartige butternutwafels

Ingrediënten:

  • 300g butternut
  • 50g geitenkaas
  • 100g volkoren bloem
  • 30g havermout
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100ml melk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • Komijn, peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Schil de butternut en snijd deze in kleine stukjes. Meng deze met de pompoenpitten en 1 eetlepel zonnebloemolie. Leg alles op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
  2. Bak de pompoen gaar in een voorverwarmde oven op 200°C en dit gedurende een 15 à 20 minuten (totdat de pompoen zacht is.
  3. Doe de pompoenblokjes in de blender en voeg alle liquide ingrediënten toe en mix totdat je een smeuïg geheel hebt.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe en bak het geheel. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  5. Bak de wafels met behulp van een wafelijzer, totdat het beslag op is. Je moet ze redelijk lang bakken, zodat ze ook binnenin gaar zijn.

Smakelijk!

Lotte