Pittige pompoenspread
20-10-2021
YES... Het is bijna middag, dus dit betekent lunchtime!
Zoals ik al eerder heb verteld ben ik geen grote broodeter. Ik vind een gewone boterham met beleg niet zo aantrekkelijk. Daarom koos ik vandaag om crackers te eten als lunch.
Aangezien het de maand oktober is heb ik standaard butternut in mijn keuken. Hiermee maak ik meestal soep, maar vandaag had ik eens zin in iets anders. Ik besloot om een pompoenspread te maken.
Ik werkte de spread af met een beetje koriander en fijn gehakte walnoten en klaar is kees!
Pittige pompoenspread
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 butternut
- koriander
- 1 rode pepertje
- 1 ajuin
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- zwarte peper
- grof zeezout
Bereidingswijze:
- Snij de ui en het knoflook in stukken.
- Snij de pompoen in de lengte in 2, verwijder de pitten en de draden.
- Pluk de blaadjes koriander en snipper fijn.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat.
- Maak kleine inkepingen in het vruchtvlees en duw hierin de stukjes knoflook. Verdeel de ui en het rode pepertje over de twee pompoenhelften. Kruid met zwarte peper en zeezout en besprenkel met de olijfolie. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe het in een hoge beker. Mix fijn en kruid af naar smaak.
- Laat afkoelen en meng er de fijngesnipperde koriander onder.
Smakelijk!
Amélie