Citroen-bosbessen-yoghurt cake
Het was lang geleden dat ik nog eens iets echt gebakken had op zondag. Onlangs kwam ik dit receptje tegen, en dat wou ik toch wel eens zelf uitproberen. Het wordt citroen-bosbessen-yoghurt cake genoemd, maar ik zou het persoonlijk meer benoemen als een citroen-bosbessen-yoghurtbrood, zoals bijvoorbeeld bananenbrood, maar dan met ander fruit, omdat het een stuk zachter is en anders bereid wordt dan een cake.
Om deze lekkere, zachte cake te maken heb je eigenlijk niet super veel ingrediënten nodig. De belangrijkste zijn bloem, suiker, bakpoeder, een ei, melk, boter, yoghurt en blauwe bessen. Ik heb er ook nog een kleine touch van citroen aan toegevoegd, door wat citroensap en geraspte citroenschil toe te voegen.
Ingrediënten:
- 420 g bloem voor alle doeleinden
- 180 g suiker
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 1 ei
- 240 ml halfvolle melk
- 60 g boter (gesmolten)
- 1 el geraspte citroenschil
- 1 el citroensap
- 170 g vanille yoghurt/skyr
- 240 g blauwe bessen
Bereidingswijze:
- Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
- Meng in een andere kom de melk, gesmolten boter, het ei, de geraspte citroenschil en het citroensap.
- Voeg het mengsel van de melk voorzichtig toe aan het mengsel van de bloem.
- Roer er voorzichtig de vanille yoghurt onderdoor.
- Voeg als laatste de blauwe bessen toe aan het geheel en meng nog eens goed door elkaar.
- Giet het geheel in een ingevette bakvorm of bedek de bakvorm met bakpapier zodat de cake na het bakken niet blijft plakken.
- Plaats de cake in de voorverwarmde oven voor ongeveer 55 minuten. Dit kan verschillen van oven tot oven, dus hou de cake regelmatig in de gaten.
Smakelijk!
Ana Lía