Vegan wortelcake
10-07-2022
Het is zondag bakdag. Dit keer ontdekken we nog eens de wereld van vegan gebak. Het idee dat je voor elk soort gebak eitjes, melk of dergelijk nodig hebt is reeds lang achterhaald. Er zijn super veel lekkere vegan alternatieven voor al jou favoriet gebak. Met dit receptje toon ik je één van mijn favorieten, wortelcake.
Vegan wortelcake
Ingrediënten:
Cake:
- 250 g bloem
- 200 g geraspte wortel
- 200 g dadels
- 150 g rozijnen
- 300 ml plantaardige melk
- Bicarbonaat
- Appelazijn
- Bakpoeder
- Handje walnoten
Botercrème:
- 250 g plantaardige boter
- 250 g poedersuiker
- Vanille - extract
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 185°C
- Hak de dadels fijn en breng deze gedurende 5 min aan de kook samen met de rozijnen in een beetje water. Verwijder nadien het water.
- Hak de walnoten in fijne deeltjes.
- Neem een theelepel bicarbonaat en doe hier een scheut appelazijn bij. Zet dit even aan de kant. Het zal beginnen bubbelen.
- Voeg alle droge ingrediënten samen. Meng het vervolgens met de overgebleven ingrediënten en meng goed door elkaar. Verdeel het vervolgens in een cakvorm..
- Plaats voor 45 min in de oven.
- Maak vervolgens de crème. Klop eerst de boter gedurende 2 min los, voeg daarna de suiker en vanille-extract toe. Klopt verder op tot het een gladde crème is.
- Laat de cake eerst afkoelen voor je de crème erop doet en werk af met nog wat stukjes walnoot.
Smakelijk
Fien