Rode vruchten crumble

12-06-2022

​Vandaag is het weer zondag dus ben ik weer aan het bakken gegaan. Deze keer maakte ik een crumble met rode vruchten klaar. Een crumble is lekker, snel klaar en ideaal om je restjes fruit te verwerken! Werk af met wat skyr en je hebt een perfect dessert. 

De rode vruchten zijn momenteel volop in het seizoen, dus je kan er voor kiezen om met verse rode vruchten te werken. Zelf heb ik ervoor gekozen om met diepvries rode vruchten te werken, dit omdat ze kapot gebakken worden. Wel ga ik het afwerken met wat verse aardbeien of andere vruchten. Dus het is een keuze die je zelf maakt.

Voor de crumble zelf te maken, heb ik gekozen voor een mengeling van volkoren speltmeel en havermout. Je kan gerust een ander meel kiezen dan speltmeel, dit was wat ik momenteel bij mij in de kast had liggen. De havermout vind ik dan handig omdat dit onmiddellijk gaat zorgen voor een crumble effect door de vlokken. Als je het gevoel hebt dat de crumble niet voldoende heeft met de margarine, dan kan je er steeds nog wat water aan toevoegen om je deeg wel lekker te maken. Heb je graag een zeer hard deeg? En dus niet echt een crumble. Voeg er dan ook nog 1 ei aan toe.

Rode vruchten crumble 

Ingrediënten:

 • 3 eetlepels bakmargarine 
 • 100g volkoren spelt 
 • 100g havermout
 • 250g rode vruchten
 • 1 vanillestokje
 • 4 eetlepels agavesiroop
 • 1 takje verse tijm

Bereidingswijze:

 1. Doe de havermout en het speltmeel in een kom en meng dit goed onder elkaar. Doe de margarine erbij en begin deze eronder te roeren. 
 2. Snijd het vanillestokje op en haal het merg eruit en voeg deze toe aan het meel. Voeg dan ook de agavesiroop en de blaadjes van de tijm er aan toe. Meng alles goed onder elkaar tot dat je een kruimelig deeg krijgt. Voeg eventueel wat water toe als je het gevoel hebt dat je deeg te droog is.
 3. Doe de rode vruchten in een ovenschaal en leg er boven het kruimelige deeg. Probeer de vruchten allemaal te bedekken.
 4. Bak de crumble gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?