Tiramisu van aardbeien

20-06-2021

Vandaag is het zondag, en dit betekent ontspannen! Aangezien het nog steeds warm is, heb ik een fris tussendoortje gemaakt. Ik koos ervoor om een tiramisu met aardbeien te maken voor deze namiddag. ⁠

De tiramisu is volledig gemaakt op basis van aardbeien. Er wordt in dit receptje geen Amaretto of koffie gebruikt.

⁠Als vervanging van bovenstaande zaken heb ik een verse aardbeiencoulis gemaakt om de boudoirs in te doppen.

Suuuper lekker als je het mij vraagt!

In de aardbeiencoulis heb ik ook een klein beetje citroensap gebruikt. Als final touch gebruikte ik wat verse munt en voila mijn overheerlijk fris tussendoortje is klaar!

Tiramisu van aardbeien

Ingrediënten (voor 8 porties):

Voor het beslag:

  • 4 eieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 500 g mascarpone
  • 1 pak boudoirs
  • 500 g aardbeien, in stukjes 

Voor de coulis:

  • 500 g aardbeien, in grove blokjes
  • 2 el citroensap
  • 2 el kristalsuiker 
  • verse munt


Bereidingswijze:

  1. Scheid de dooiers van het eiwit. 
  2. Klop het eiwit met een beetje suiker tot een stevige massa en klop de dooiers met de rest van de suiker tot een 'wit' mengsel. 
  3. Roer de mascarpone onder het dooiermengsel en spatel tot slot het opgeklopte eiwit eronder.
  4. Verwarm de aardbeien samen met de suiker en de citroen. Laat zachtjes pruttelen tot de aardbeien halfzacht zijn en mix tot een vloeibaar mengsel.

  5. Neem een schotel en smeer een klein beetje van het beslag op de bodem om te zorgen dat de koekjes mooi blijven liggen. 

  6. Dop de lange vingers in de coulis en leg ze in de schotel, bestrijk met het beslag en strooi er wat aardbeien over, herhaal dit tot de schotel is gevuld en eindig met een laag beslag. 

  7. Werk af met een blaadje munt, enkele verse aardbeien en een streepje coulis.

Smakelijk!

Amélie 

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?