Vegan chocomousse

14-02-2021

Het is valentijn vandaag en wie wordt er niet graag verwend met een beetje chocolade?

Daarom een lekkere chocomousse deze week zonder room of ei maar met aquafaba. Aqua... watte? Het is simpelweg het overgebleven vocht van een blik kikkererwten. Het opkloppen ervan verloopt als een eitje. Luchtig schuim dat perfect opgeklopt eiwit kan vervangen en dus uitermate geschikt is voor veganisten.

Vegan chocomousse

Ingrediënten

  • 100g pure chocolade
  • 150 ml kikkererwtenvocht of aquafaba
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 koffielepels citroensap
  • Toppings naar keuze: gehakte walnoten, frambozen, ...

    Bereidingswijze

    1. Klop de aquafaba samen met het citroensap op gedurende 4 minuten.
    2. Voeg dan de suiker toe en mix verder totdat je een stevig geheel hebt.
    3. Smelt de chocolade en laat eventjes afkoelen
    4. Spatel de opgeklopte aquafaba onder de chocolade.
    5. Verdeel de chocomousse over verschillende potjes en laat deze opstijven in de koelkast.
    6. Werk af met de toppings naar keuze.

    Smakelijk!

    Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?