Chocoladepannenkoeken

21-11-2018

Wil jij ook eens iets anders dan die gewone, soms saaie boterhammen? Dan is dit voor jou het ideale recept, namelijk chocoladepannenkoeken. Deze zijn een aanrader voor zowel jong als oud.

Ze worden gemaakt van volkoren meel, waardoor ze veel vezels bevatten. Ongezoete cacaopoeder kan soms een nogal bittere smaak hebben, maar door de toevoeging van zoetstof krijgen de pannenkoeken een zoete smaak.

De pannenkoeken kunnen dus eens dienen als vervanging van boterhammen en ze zijn snel klaar. Je kan het deeg ook al de avond op voorhand maken. Hierdoor moet je ze in de ochtend enkel nog bakken. De kindjes zullen dan ook met plezier opstaan als ze wakker worden van die heerlijke pannenkoeken geur.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • 130 g volkoren meel
  • 2 el cacaopoeder, ongezoet
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zoetstof
  • 3 snuifjes zout
  • 1 tl vanillepoeder, ongezoet
  • 1 el zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Mix de eieren in de kom luchtig en schenk er de melk bij.
  2. Voeg vervolgens alle ingrediënten erbij en roer alles met een garde tot een gladde massa.
  3. Laat een koekenpan goed heet worden.
  4. Doe wat olie in de pan.
  5. Verdeel een lepel beslag over pan en beweeg je pan heen en weer zodat het beslag mooi verdeeld is.
  6. Bak de pannenkoeken op een middelhoog vuur aan weerszijden.