American pancakes

30-01-2019

We kennen ze allemaal wel, die heerlijke, luchtige pannenkoekjes die we als ontbijt kunnen eten. Daarom dat we er nu ook voor gekozen hebben om de American pancakes eens zelf te maken. Natuurlijk de 'healthy version', anders zou het niet echt iets zijn wat je hier zou vinden. Als ik spreek over de healthy version, dan komt dit doordat we gekozen hebben voor een mengeling van volkoren bloem en witte bloem. De witte bloem zorgt ervoor dat het nog een luchtige pannenkoek blijft en de volkoren bloem dat er meer vezels in zitten.

Meer vezels, betekent dat onze maaglediging zal vertragen. Hierdoor zullen we langer een gevuld gevoel hebben door de pannenkoeken.

Langer gevuld zijn, dat is toch iets wat we allemaal willen na het ontbijt? Of niet? De pannenkoekjes werken we af met rood fruit, gewoon omdat ik dit overheerlijk vind. Ben je zelf geen fan van rood fruit, dan kan je natuurlijk kiezen voor andere vruchten. 

Ingredi├źnten:

  • 80 g volkoren bloem
  • 40g bloem
  • 150 ml magere melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 1 eetlepel margarine
  • een snuifje zout

Bereidingswijze:

  1. Splits de eieren. Doe de dooiers in een kom en klop ze samen met de melk, bloem, het zout en de gist door elkaar. Voeg de suiker toe en klop alles tot een gelijkmatig beslag.

  2. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Laat 30 min. rusten.

  3. Vet de pan in met gesmolten margarine en schenk er, zodra de pan goed heet is, een kleine soeplepel beslag in. Draai het pannenkoekje om zodra de bovenkant droog is en bak de andere kant nog 1 min.

  4. Serveer met rood fruit. 

Smakelijk!