Panna cotta met kokos en passievrucht

26-09-2021

Vandaag is het zondag, en dit betekent series kijken met een lekker dessert bij de hand. Ik koos ervoor om panna cotta met passievrucht te maken voor deze namiddag. ⁠

Dit receptje is zeer gemakkelijk en snel klaar. Je hebt ook heel weinig ingrediënten nodig en dit maakt het juist zo leuk. De panna cotta zelf wordt gemaakt met kokosmelk, room, vloeibare zoetstof en gelatine. Daarna kan je deze afwerken met fruit naar keuze.

​Ik koos voor passievrucht om toch nog een beetje het zomerse gevoel te behouden en ook omdat het heel fris smaakt.⁠ Heerlijk als je het mij vraagt! ⁠

Als afwerking heb ik wat kokosrasp toegevoegd en voilà, het lekker dessertje is klaar! 

Panna cotta met kokos en passievrucht 

Ingrediënten 

  • 50 ml room
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 gelatineblaadje
  • 0,5 el kokosrasp
  • 1 passievrucht
  • 1 tl vloeibare zoetstof

Bereidinsgwijze 

  1. Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water.
  2. Schenk de room en kokosmelk in een pan en voeg de zoetstof toe. Laat dit zachtjes koken.
  3. Knijp de blaadjes gelatine uit en haal de pan van het vuur. Voeg de gelatine toe aan het mengsel en roer even door totdat de gelatine is opgelost.
  4. Schenk het mengsel alvast in de glaasjes en zet ze in de koelkast voor minimum 4 uur zodat de panna cotta goed kan opstijven.
  5. Snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees en zaadjes er uit. Verdeel dit over de panna cotta.

Smakelijk ! 

Amélie