Gezonde eiersalade

26-04-2023

We horen het vaak dat het klassieke broodbeleg te veel vetten bevat, maar wat mag je dan wel nog eten? Idealiter bereid je dan best zo veel mogelijk zelf je broodsmeersels zodat je weet wat er allemaal in zit. Maar inspiratie voor een snel, gemakkelijk en gezond broodbeleg is soms ver te zoeken.

Hierbij willen we jullie graag verder helpen. Eerder hebben we al het recept voor zelfgemaakte tonijnsalade met jullie gedeeld, dit vullen we graag aan met deze eiersalade. Ik gebruikte voor deze eiersalade enkele eieren, Griekse yoghurt, een beetje mosterd en kruiden.

Je kan het serveren op een cracker, toast, rijstwafel of gewoon op een boterham. Ideaal als snelle lunch, wanneer je een hongertje voelt opkomen tussen de maaltijden in of als aperitiefhapje. 

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 2,5 el Griekse yoghurt 0% vet (of 5%)
  • 1 tl mosterd
  • Paprika poeder, peper en zout

Bereidingswijze: 

  1. Kook de eieren 10 minuten.
  2. Meng de Griekse yoghurt, de mosterd en de kruiden bij elkaar.
  3. Snijd de gekookte eieren in stukjes en voeg dit toe aan de mengeling. Mix dit even goed door elkaar.
  4. Besmeer de eiersalade op iets naar keuze en eet smakelijk!

Smakelijk! 

Ana Lía 

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?