Tonijn toast

22-03-2023

Inspiratie voor een snel, gemakkelijk en gezond broodbeleg voor de lunch is soms ver te zoeken. Vaak krijgen we te horen dat het klassieke broodbeleg niet gezond is. Hierdoor maak je idealiter beter zelf je broodsmeersels omdat je zo weet wat er allemaal in zit. Dit lijkt misschien extra werk, maar als je een beetje bent voorbereid, kan je ze vaak gemakkelijk op tafel toveren. 

Voor deze toast gebruikte ik 2 sneden volkoren brood, tonijn, rode ui, komkommer, avocado en yoghurt

Ik gebruik yoghurt 0% in plaats van mayonaise. Dit bevat namelijk minder calorieën en vetten. Belangrijk hierbij is wel om voldoende te kruiden zodat er genoeg smaak aanwezig is. 

                                                       Ingrediënten voor 2 sneden: 

  • 2 sneden volkoren brood
  • 1 potje tonijn 
  • 1/4 rode ui 
  • 1/2 komkommer 
  • 1/2 avocado 
  • 2 el yoghurt 0% 
  • 1/2 citroensap 
  • Peper en zout 
  • Cayennepeper 
  • Sesamzaadjes 
  • Verse dille 
  • 2 grote bladeren ijsbergsla 


Bereidingswijze

  1. Meng de tonijn, de rode ui, de komkommer, de avocado en de yoghurt samen in een kommetje.
  2. Toast de 2 sneden volkoren brood. 
  3. Breng de tonijnsalade op smaak met het citroensap, peper, zout, cayennepeper en sesamzaadjes. 
  4. Leg per snede brood een blad ijsbergsla. Smeer de tonijn over de toast en werk af met een beetje verse dille. 

Smakelijk! 

Ana Lía