Zongedroogde tomaten hummus

10-06-2022

Hummus i love it. Deze hummus met zongedroogde tomaat is toch wel mijn favoriet. Niet alleen omdat ik het zo lekker vind maar ook omdat het zo makkelijk is om te maken en je eindeloos kan variëren met verse ingrediënten.Zo heb je binnen no time een heerlijke spread voor op je crunchy cracker en geroosterde speltboterham of als topping voor op je salade, ...  

Zongedroogde tomaten hummus 

Ingrediënten:

  • 400g kikkererwten 
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaat 
  • 1 eetlepel sesamzaad 
  • 2 tenen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels olie ( van de zongedroogde tomaten)
  • Kruiden: komijn, peper, zout en paprikapoeder

Bereidingswijze:

  1. Rooster de sesamzaden in een droge pan en voeg hieraan de kruiden toe.
  2. Het geheel is klaar wanneer je de kruidige geur ruikt.
  3. Doe alles in een blender behalve het citroensap. Blend het geheel tot een smeuïge massa.
  4. Voeg citroensap toe naar smaak en als de hummus te hard is, voeg dan extra water toe.


Smakelijk!

Lotte