Romige pesto pasta

19-04-2023

We horen het vaak "Ik heb geen tijd voor een gezonde lunch". Wel, ik heb een oplossing! Deze romige pasta met pesto is snel gemaakt en dus ideaal voor de lunch. Je kan deze pasta perfect op voorhand klaarmaken, en zo aan food preppen doen, om later in de week op te eten.

Ik maakte deze pasta met groene pesto, Griekse yoghurt, kip en tomaatjes. Je kan deze pasta gerust ook maken met rode pesto en andere groenten. Voel je vrij om hierin te experimenteren. Je kan hem ook vegetarisch maken door tofu te gebruiken in plaats van kip. Ik maak meestal gebruik van volkoren pasta, omdat dit mij langer verzadigd, meer vezels bevat en zorgt voor een goede darmwerking.

Stiekem maakte ik deze pasta ook al beetje in de hoop op beter weer. Ik verlang tot het zonnetje er is en dan smaakt deze pasta nóg lekkerder! 

Ingrediënten voor 1 portie: 

  • 70 g volkoren pasta
  • 2 el pesto
  • 2 el Griekse yoghurt 2%
  • Peper en zout
  • 150 g kip (of tofu)
  • 120 g kerstomaten
  • Optie voor servering: Parmezaanse kaas, basilicum

Bereidingswijze: 

  1. Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de kipfilet. Kruid met een beetje peper en zout. Snijd de kip in blokjes of reepjes, nadat hij gaar is. Snijd de tomaten in twee.
  3. Terwijl de pasta kookt, meng de Griekse yoghurt en pesto in een middelgrote kom. Roer, voeg indien nodig 1 tot 2 theelepels pastawater toe, tot je een romige consistentie krijgt.
  4. Voeg de kip en de tomaten toe in de kom.
  5. Voeg als de pasta gekookt is, alles samen. Roer goed tot alles gecombineerd is.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met Parmezaanse kaas en basilicum.

Smakelijk! 

Ana Lía