Mexicaanse couscous schotel

23-08-2023

Ik vind het altijd leuk om inspiratie of receptjes van anderen te krijgen om meer te kunnen variëren in de keuken. Dit is er zo eentje. En dan ga ik daar natuurlijk graag zelf mee aan de slag!

De naam komt vooral door de toevoeging van de tortilla chips, en voor de rest is het een lekkere couscous schotel met veel groentjes, zoals komkommer, tomaat en paprika. Als vlees worden er spekreepjes aan toegevoegd. Om ook een eiwitbron toe te voegen heb ik er extra feta aan toegevoegd.

Je kan deze schotel maken als side dish bij een BBQ of brunch, maar je kan hem zeker ook als lunch of avondmaal eten. 

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • Tortilla chips
  • 150 g couscous
  • 50 g feta
  • 1 komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 gele paprika
  • 1 pakje spekreepjes
  • Olijfolie

Bereidingswijze: 

  1. Bereid de couscous volgens de verpakking.
  2. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes.
  3. Snijd de paprika in fijne reepjes.
  4. Meng de couscous, komkommer en tomaat. Gebruik wat olijfolie zodat de couscous niet te veel kleeft aan de andere ingrediënten.
  5. Bak de spekreepjes goudbruin in een pan.
  6. Dresseer de bordjes: bedek met het couscousmengsel de bodem. Maak een putje in het midden en strooi er de warme baconreepjes in. Zet hierrond tortillachips rechtop. Leg de paprikareepjes op de couscous van de cirkel van het baconhoopje naar de rand van het bord.

Smakelijk! 

Ana Lía