Pinda noedels

27-07-2023

Het is donderdag, en vandaag heb ik een overheerlijk noedel receptje voor je klaar staan. Je hebt het misschien al opgemerkt, maar ik werk graag met pindakaas bij mijn recepten. Deze noedels zijn dus ook gemaakt met een sausje op basis van pindakaas.

Het sausje is dus gemaakt met pindakaas, limoensap, agavesiroop, sojasaus en voor de liefhebbers van pikant een beetje sriracha. Voor de rest heb ik ook nog komkommer, tofu, lente-uitjes, koriander en pindanootjes toegevoegd aan de noedels.

Deze noedels zijn vegetarisch en gemaakt met tofu. Tofu is een goede vleesvervanger, het zit namelijk boordevol eiwitten en calcium. Eet je het liever niet vegetarisch? Dan kan je deze noedels perfect ook klaarmaken met kip of een andere eiwitbron. 

Ingrediënten voor 1 portie: 

  • 80 g noedels
  • 1 el pindakaas
  • ½ limoen (sap)
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 tl sriracha
  • 120 g tofu
  • ½ komkommer
  • Koriander naar smaak

Bereidingswijze: 

  1. Kook de noedels volgens de verpakking.
  2. Meng de pindakaas, limoensap, sojasaus, agavesiroop en sriracha in een kom voor de saus.
  3. Draai er de gekookte noedels door.
  4. Snijd de komkommer in blokjes.
  5. Hak de koriander fijn.
  6. Snijd de tofu in blokjes en bak de tofu een beetje aan in een pan met olijfolie.
  7. Hak de pindanoten fijn.
  8. Voeg de komkommer, koriander, tofu en pindanoten toe aan de noedels.

Smakelijk! 

Ana Lía