Wraps met zoetzure tofu

09-03-2022

Aziatische smaken zijn altijd een toppertje. Daarom dit keer een lekkere (vegan!) lunch gebaseerd op deze heerlijke keuken. Door de wokgroenten klaar te maken in wat sojasaus krijg je meteen enorm veel smaak in je gerecht. Doordat het best zout is, marineerde ik de tofu met zoetzure saus. Hierdoor krijg je een mooie balans van zout en zoet! 

Geen fan van tofu? Dit kan je vervangen door (vegetarische) kippenstukjes. Ook deze kan je in de zoetzure saus marineren om meer smaak in het gerechtje te krijgen

Maak het jezelf makkelijk en koop reeds voorgesneden wokgroenten. Dit is even gezond, maar bespaart je enorm veel tijd in de keuken. In de winkels vindt je reeds verschillende variaties, keuze genoeg!  Ook in de diepvriesafdeling zijn er reeds groenten mixen te vinden. Op die manier heb je altijd een snel en gezond alternatief klaarliggen. 

Tip: om meer smaak in tofu te krijgen, duw je best eerst zo veel mogelijk vocht eruit. Dit kan je doen door een keukenpapier. 

Wraps met zoetzure tofu

Ingrediënten (2 personen):

  • 4 volkoren wraps 
  • 1 blok tofu 
  • 1 pakje wokgroenten 
  • Sojasaus 
  • Zoetzure saus 
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verhit op middelhoog vuur wat olijfolie en bak hierin de wokgroenten. Voeg op het einde de sojasaus toe.
  2. Snijd de tofu in kleine blokjes en bak deze in een pan met wat olijfolie.
  3.  Vanaf dat de tofu een bruine kleur krijgt, verminder je de temperatuur en kan je de zoetzure saus toevoegen. Dit laat je nog nog even bakken.

Smakelijk!

Fien