Vijg-camembert toast

03-01-2024

De feestdagen zitten er op. Tijd om weer wat meer comfort en rust op te zoeken, om de hectische (en misschien ook een beetje stressvolle als je zelf de feestgerechten hebt moeten maken) feestdagen wat te verwerken. Deze heerlijke toast gemaakt met vijgen en warme camembert, is hiervoor ideaal.

Ik maak voor mijn lunch graag een toast, en omdat ik dit zo vaak eet, varieer ik hier ook graag op. Deze keer ontdekte ik een warme toast met lekkere gesmolten camembert! Dit receptje moest ik zeker met jullie delen!

Je laat de camembert smelten in de oven, om daarna open te smeren op een goed stuk geroosterd brood. Je kan de toast afwerken met wat vijgen, pecannoten, honing, verse tijm en rozemarijn

Ingrediënten voor 2 toasten: 

  • 1 camembert (van goede kwaliteit, de goedkope smelten niet goed)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 sneetjes brood
  • 4 vijgen
  • 10 g pecannoten (geroosterd)
  • 2 el honing

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwijder de verpakking van de camembert, en doe hem in een ovenbestendige schaal of pot.
  3. Kerf een diep kruis of een arceringpatroon in de bovenste korst van de kaas.
  4. Snijd de rozemarijn in stukjes en plaats ze in het kruis of patroon. Strooi er verse tijmblaadjes overheen.
  5. Zet 15-20 minuten in de oven of tot het gesmolten is.
  6. Snijd ondertussen de vijgen in schijfjes, rooster de pecannoten en rooster de sneetjes brood.
  7. Beleg de toast eerst met vijgen, haal de camembert uit de oven en smeer of giet hiervan een beetje boven de vijgen.
  8. Voeg de geroosterde pecannoten toe en werk af met een beetje honing.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?