Pompoentoast

22-11-2023

De maanden oktober en november vind ik persoonlijk de ideale maanden om gerechten met pompoen te maken. Hier experimenteer ik ook graag mee. Zo kwam ik op deze pompoentoast vol met groenten en een overheerlijke smaak.

Ik koos ervoor om deze keer te toasten met ciabatta, een overheerlijk, krokant Italiaans broodje. Om de toast te beleggen heb ik butternut en champignons gebruikt, samen met wat halloumi. De toast wordt afgewerkt met rucola, geitenkaas, pompoen- en zonnebloempitten en honing

Ingrediënten voor 4 toasten: 

  • Ciabatta
  • (Smeerbare) geitenkaas
  • Pompoen of butternut
  • 250 g champignons
  • 250 g halloumi
  • Rucola
  • Pompoen- en zonnebloempitten
  • 2 el honing

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de ciabatta in twee. Snijd de ciabatta open zodat je 4 stukken hebt. Rooster het brood in een broodrooster of pan.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en de champignons in schijfjes.
  3. Doe wat olijfolie in een pan. Bak de pompoen op een middelhoog vuur voor een paar minuten.
  4. Voeg vervolgens de champignons toe en bak ze nog een paar minuten samen. Kruid met peper en zout.
  5. Snijd de halloumi in schijfjes of blokjes.
  6. Voeg de halloumi toe aan de groenten en bak tot het volledig gaar is.
  7. Beleg het brood met geitenkaas, voeg wat rucola en de gebakken groenten toe, bestrooi met de pompoen- en zonnebloempitten en honing.

Smakelijk! 

Ana Lía