Zomerse toast
Eindelijk is het mooie weer daar! Daarom vond ik het de ideale gelegenheid om deze overheerlijke zomerse toast te delen met jullie. Deze is super snel gemaakt, en blijft enkele dagen goed, waardoor je hem perfect kan foodpreppen! Zo heb je een gezond broodbeleg voor meerdere dagen met weinig werk.
Je mag hier zeker zelf in experimenteren. Ik heb hem voor deze week gemaakt met eieren, radijsjes, mayonaise, mosterd en lente-ui.
Bovendien is het zelf maken van je broodbeleg gezonder dan als je het zou kopen in de winkel. Je weet tenminste wat er allemaal in zit en hoeveel, en je hebt zelf de keuze om zaken toe te voegen naar je eigen smaak.
Ingrediënten voor 2 toasts:
- 4 eieren
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 50 g radijzen
- 1 lente-ui
- Peper en zout
- Toast
- Toppings: avocado en rucola
Bereidingswijze:
- Kook de eieren ongeveer 8 minuten, tot ze hardgekookt zijn.
- Wanneer de eieren gekookt zijn, pel ze, en plet ze met een vork in een kom.
- Snijd de radijzen en lente-ui in kleine stukjes.
- Voeg de mayonaise, mosterd, radijzen, lente-ui, peper en zout toe aan de eieren.
- Meng alles goed door elkaar.
- Toast het brood, beleg het met avocado en rucola, en werk af met de zomerse salade erbovenop.
Smakelijk!
Ana Lía